Merítés – Ünnepre hangoló - 2016.12.13. 

 

Ahogy közeledik az ünnep, egyre szaporodik a lázas ajándékkeresők száma. Ki-ki igyekszik kitalálni, hogy minek is örülnének igazán szeretteik. Ez nem csak a kicsikre igaz. A felnőttek is szívesen adnak szívet melengető ajándékokat egymásnak.

A mai, ünnepre hangoló Merítésbe, két témát hoztunk. Mindkettő kapcsolható az ünnephez, azonban egy kicsit rendhagyó módon közelítjük meg a témákat.

Ünnepi alkalmakra az emberek szívesen adják meg a módját a személyes megjelenésüknek. Az adás első részében Dr. Medgyessy Ildikó, az Elegant Design Modelltervező és Gyártáselőkészítő ZRt. elnök-vezérigazgatója vall divatról, stílusról, a ruhaipar jelenlegi helyzetéről. Az is szóba kerül, hogy mitől olyan keresettek a magyar ruhaipari szakemberek? Sőt, abba is betekintést kapunk, mitől működhet jól, egy külföldi tulajdonú vállalat, a hagyományoknak, és a magyar vezetésnek köszönhetően.

Adásunk második felében, egy nem kevéssé érdekes, sőt izgalmas témát tárunk fel. A gyémántok ragyogó világába kalauzoljuk el a hallgatókat. A hétvégén Pozsonyban jártunk egy gyémánt kiállításon. Jávorcsik Katalin, a DIC  befektetési specialistája, ebbe a különleges világba avat be bennünket. Végigkövetjük a gyémánt útját a lelőhelytől, a gyémánttőzsdén keresztül, egészen addig a pontig, amíg a hölgyekhez nem kerül, mint ékszer. Katalin azt is elmeséli, hány éves a legrégebbi gyémánt, amit ismernek. Elárulja, mi a különbség a befektetési és az ékszer gyémánt között. Sőt, azt is megtudhatjuk, hogy milyen tanúsítványok biztosítják a tulajdonost arról, hogy értékálló briliáns van a birtokában. Tartsanak velünk, ezen az érdekes úton.

http://www.dicholding.com/en/

Ebben az évben még egy alkalommal találkozunk. Legközelebb december 27.-én várjuk Önöket a Merítés műsorával, a Civil Rádióban (FM98)

Stábunk nevében kívánunk hallgatóinknak szeretetteljes, békés karácsonyi ünnepeket.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás meghallgatható az alábbi nyílra kattintással.

2016.12.12>>>