hang-icon  

Válogasson a Merítés adásaiból! Az ikonokra kattintva rögtön meg is hallgathatja a műsort.

       

Merítés – MA TEHETSZ, Tehetségtámogatással a jövőnkért… - 2016.01.12.

Ma tehetsz… egy figyelemfelhívó szlogen is lehetne. Azonban a mai adásban a MATEHETSZ munkájáról esik szó.  A rövidítés mögött, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége áll. A szervezet 2006-ban alakult. A hazai és határon túli tehetségsegítő szervezetek ernyőszervezeteként működik. Jelenleg 38 tagszervezete van, 142 féle továbbképzésén eddig közel 23000 pedagógust készítettek fel a tehetséggondozás, gyakorta kihívásokkal teli feladatára. A tanárképzést is megcélozva 10 felsőoktatási intézménnyel kötöttek már megállapodást. Évente több mint 10000 fiatal vesz részt a programjaikban. Többek között szakmai koordinálással segítik, a La femme magazin 50 tehetséges magyar fiatal programját. Bajor Péter ügyvezető elnökkel beszélgetünk a magyar tehetséggondozás helyzetéről.

http://matehetsz.hu/

A MATEHETSZ szakmai támogatást nyújtott a La femme magazin 50 tehetséges magyar fiatal programjához. Hodosán Dóra egyike volt 2015.-ben azoknak a fiataloknak, akik támogatást kaptak tehetségük kibontakoztatásához. Tavaly novemberi 17.-i adásunkban már bemutattuk Dórát a hallgatóinknak. Az adásban ebből a beszélgetésből is felidézünk egy részletet.

http://www.lafemme.hu/tehetseg

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2016.01.12>>>

•      •      •

 

Merítés – A mozdulat művészete, Dévény Anna speciális testképző gimnasztikája - 2016.01.26.

Dévény Anna nevéhez nem csupán a speciális manuális technika - Gimnasztika Módszer fűződik, amelynek köszönhetően számos gyermek kaphatja vissza az egészséges élet lehetőségét. Emellett az általa kidolgozott speciális testképző gimnasztikával a testből kihozható maximum technikájával a legmagasabb szintű mozgásművészetet érik el, amellyel 3 szinten képesek hatni. Sérülés, vagy betegség utáni rehabilitációt követően érhető el kiváló eredmény.  Hasznos a prevencióban, az egészséges testtudatosság kialakításában is. És figyelemre méltó hatás tapasztalható a művészeknél, a kiemelkedő művészi teljesítményben. Ezt a témát járjuk körbe Dévény Annával, a speciális testképző gimnasztika megalkotójával.

Molnár Zsuzsa balettművész az Operaházban találkozott Dévény Annával, és a speciális testképző gimnasztikával. Egy sérülésnek köszönhetően balettművészi pályafutását fel kellett adnia, de kapcsolata nem szakadt meg a mozgásművészettel. Évek óta dolgozik a módszerrel, fejleszt magánembereket és művészeket a speciális testképző gimnasztikával. Arról beszélgetünk, hogy magánszemélyeknek miért hasznos a rendszeres mozgásfejlesztés alkalmazása?

Dévény Annának köszönhetően több műtét után is tovább folytathatta pályafutását Volf Katalin Kossuth-díjas balettművész, aki ma már az Állami Balettintézetben nála tanuló növendékeknek tanítja meg ezt a nem mindennapi mozgásfejlesztést. A művésznővel a személyes tapasztalatairól beszélgetünk.

http://www.deveny.hu/a-deveny-anna-alapitvany

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás hosszabb változata csak itt honlapunkon hallgatható meg az alábbi ikonra kattintással. 2016.01.26>>>

•      •      •

  Merítés – Sikerkódok - 2016.02.09.

Emlékműsorral tisztelegtek Simándy József Kossuth-díjas operaénekes születésének 100. évfordulója alkalmából, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Életmód Szakosztálya szervezésében 2016. február 15.-én.  Az esemény kapcsán beszélgettünk Ókovács Szilveszterrel, a Magyar Állami Operaház főigazgatójával. Természetesen az interjú során az Állami Magyar Operaház idei évadjának kiemelkedő eseményeiről is szót ejtünk.

opera.hu

Kiemelkedő események, személyes, családi és társadalmi ünnepek méltó kerete a feldíszített, igényes környezet, amelynek fontos kelléke a virágdíszítés. Emellett a virág önmagában is lehet ajándék. A tisztelet, a szeretet kifejezése. A virágküldés szokásairól, ennek változásairól, és a nemzetközi és magyar virágpiac ismérveiről mesél Szabó Róbert, a Virágposta vezetője.

viragposta.hu

Egy-egy fontos eseményen nem csupán a kellemes design megteremtésére kell odafigyelni. A szépség mellett a gasztronómia legalább ilyen fontos eleme az életünknek, a finom falatok nem hiányozhatnak az asztalról.  Schweickhardt András a Prima Maroni Kft ügyvezetője bepillantást enged egy Magyarországon nagyon közkedvelt gyümölcs különleges világába. A beszélgetésben kicsit kitekintünk a gesztenyetermesztés nehézségeinek feltárásával, a nemzetközi összefüggésekre is. Valamint azt is megtudhatják, hogy melyik ország számít gesztenye nagyhatalomnak?

maroni.hu

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás hosszabb változata, csak itt honlapunkon hallgatható meg az alábbi linkre kattintással.

2016.02.09>>>

•      •      •

 

Merítés – Tanulva tanítani - 2016.02.23. 

2015 február 15.-én rendezett emlékműsort a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Életmód Szakosztálya Simándy József Kossuth-díjas operaénekes születésének 100. évfordulója alkalmából. A rendezvényen elismert művészek mellett, a kiemelkedő tehetségű tenorista nevét viselő Simándy József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai is felléptek, akik Kistarcsáról, Simándy József szülőhelyéről utaztak Budapestre, hogy bemutassák zenei tudásukat. Siposné Varga Edit tagintézmény vezetővel az iskola eredményeiről beszélgetünk.

Decemberben ért véget a „Köznevelés az iskolában” kiemelt projekt, amiről múlt év októberében már említést tettünk a Merítésben. A mostani beszélgetésben 3 megye koordinátorát kérdeztük a Projekt eredményeiről, ezzel is betekintést nyújtva az ország különböző régióinak munkájába. Kiss Andrea Hajdú-Bihar megyei, Mátyás Mónika Veszprém-megyei, és Letenyeiné Mráz Márta Tolna-megyei koordinátor tapasztalatainak összegzését hallhatják.

Tavaly októberben mutattuk be hallgatóinknak dr. Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosának munkáját. Ezt a beszélgetést hallgathatják meg újra, amelyből kiderül, milyen esetben, és milyen kérdésekkel fordulhatnak az oktatási jogok biztosához.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható. 2016.02.23>>>

•      •      •

 

Merítés – A beszéd mesterei - 2016.03.08.

Mohai Gábor vezette a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Életmód Szakosztálya által rendezett emlékműsort, Simándy József születése 100. évfordulója alkalmából. Az ismert média szakember immáron 38 éve dolgozik rádiós és televíziós bemondóként. Emellett gyakorta vállalja komolyzenei koncertek, rendezvények műsorvezetését is. Azt talán kevesen tudják róla, hogy hivatásos előadóművész. Önálló estekkel hódol szenvedélyének, a versmondásnak. A beszélgetésben hitvallását is megismerhetik.  A szakma mellett, egyéni életútjának történetét is feltárja a hallgatók előtt.

 

Kertész Zsuzsa szintén a legismertebb bemondók közé tartozik. Egész életét a minőségi kommunikációnak szentelte. Tudását és 40 évnyi szakmai tapasztalatát örömmel adja át a hozzá forduló tanítványoknak. Felgyorsuló világunkban a mindennapi kommunikáció fontosságáról, és az elmúlt évtizedek média változásairól faggattam. Arról is beszélgetünk, meg lehet-e őrizni a minőséget? És ha igen, mit kell tennie az egyes embernek, hogy lépést tudjon tartani a világ változásaival?

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra klattintva meghallgatható. 2016.03.08>>>

 •      •      •

 

Merítés – Történetről történetre - 2016.03.22. 

Vámos Miklós számos könyv szerzője, novellák, színpadi művek, film forgatókönyvek írója, népszerű média személyiség. Önmagát egyszerűen csak prózaíróként említi.  Élvezetes stílusa, humora, eleganciája kiemeli a megszokott keretekből. Televíziós műsoraiban sok-sok részen át fedtek fel érdekes történeteket életükről meghívott vendégei. Ezúttal ő mesél néha már-már kalandos életéről, a zenéhez fűződő kapcsolatáról, a szenvedély és a szerencse szerepéről.

A sportújságírók többnyire sokkal kevesebb figyelmet kapnak, mint a sajtó más területén dolgozó újságírók. Komlósi Gábor 2015-ben megjelent könyvében 22 sportújságíróval, többek között Bárdos Andrással, Vitray Tamással, Novotny Zoltánnal, Szujó Zoltánnal, a Prima Primissima díjas Hajdú B. Istvánnal, Gundel Takács Gáborral, Petrovics-Mérei Andreával készült interjút olvashatnak a kötetben a sportrajongók.

Komlósi Gáborral a könyv kapcsán beszélgettünk a sportújságírás kulissza titkairól, a pálya előnyeiről, és persze a nehézségekben rejlő kihívások szépségéről is.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás hoszabb változata csak itt honlapunkon hallgatható meg az alábbi ikonra kattintással.

2016.03.22>>>

•      •      •

 

Merítés – Az élet fura oldala amit még kevéssé ismerünk… - 2016.04.05.

Nagy László Zoltán elkötelezett mestere különleges módszereknek, és elhivatott szószólója az egészséges életnek!

Nem átlagos életet él, ha az átlagost, a konvenciók mentén szervezett létezésként értelmezzük. A Mandala-Véda Kiadó egyik létrehozója. Mostani munkája sem tekinthető hétköznapinak. Szervez rendezvényeket, méghozzá olyanokat, amelyek főszereplői teljesen új szemléletmódot képviselnek, és szintén messze eltérnek a konvencióktól. Ilyen például a Kryon rendezvény Lee Carollal, amelyre idén májusban már 4. alkalommal kerül sor. A rendezvény meglepetése, hogy Lee ezúttal magával hozza Dr. Todd Ovokaitys orvost, aki kutató-fejlesztőként a Qi Laser (szabadalmaztatott optikai lézertechnológia) kifejlesztője.  Dr. Todd Ovokaitys többek között a kvantumgyógyászat legújabb eredményeibe avatja majd be a résztvevőket.

László Bikram jógát is tart, aminek különlegessége, hogy 40 fokos teremben, tehát mondhatjuk, hogy extrém körülmények között végzik a bátor jelentkezők a jóga gyakorlatokat. Szív ébredése tanfolyamot tart, amiben a jelentkezők egy teljesen új dimenziót ismerhetnek meg önmagukkal kapcsolatban.

László a táplálkozásában sem a hagyományokat követi. A 80-10-10 módszer alkalmazója, amely táplálkozási szemléletmódban legalább olyan különleges, mint az előzőekben felsoroltak. Tényleg gondoltak már Önök a gyümölcsökre úgy, mint szénhidrát forrásra?

Nos, ezekről a ma még szokatlan nézőpontokról beszélgetünk Nagy László Zoltánnal, akit felületes szemlélő talán egy fura figurának titulál. De aki meghallgatja a nézőpontjait, találhat benne önmagának is szimpatikus új távlatokat.

A mai adást szkeptikusoknak csak mértékkel ajánljuk, de az új szempontokra nyitó hallgatóknak, jó szívvel ajánljuk a következő közel egy órát.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2016.04.05>>>

•      •      •

 

Merítés – Megörökítők, a szó művészetétől, a digitális világig… - 2016.04.19.

Vámos Miklóssal, az Álmaimban valahol című kötete kapcsán beszélgettünk. A neves szerzőtől számos kulisszatitkot tudhatnak meg arról, hogyan születnek a regények. Egy kicsit betekinthetnek a szó-művészet izgalmas, és rejtett világába is.

http://www.vamosmiklos.hu/

A műsor másik vendége Lovas Lajos, a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet főigazgatója. Az Intézet gyakorta komoly kihívásokat rejtő munkáját, a felbecsülhetetlen kulturális érték megmentését, és megőrzését is szolgáló tevékenységük szépségeit és nehézségeit is bemutató riportban, a várható különleges mozi parkról, és filmművészeti érdekességekről is szót ejtünk.

http://mandarchiv.hu/cikk/5577/Orokmozgo_ujra_a_varosban

http://www.fogadjorokbeegymacit.hu/

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás hosszabb változata csak itt honlapunkon hallgatható meg az alábbi ikonra kattintással.

2016.04.19>>>

•      •      •

 

Merítés – Humán kincseink - 2016.05.03. 

Kern András Kossuth-díjas színművész, egyike azoknak, akik hosszú évtizedek óta itthon építenek töretlenül ívelő pályát. Művészi pályáját szakmai, és állami elismerések fémjelzik. Különleges humorával, egyéni stílusával napról, napra kápráztatja el közönségét. A most következő percekből az is kiderül, hogy nem csupán a színpadon remek partner, beszélgető társként is élmény vele a találkozás.

A Panoráma Világklub 5 kontinens 80 országában élő magyarokat fogja össze, és immáron 185 társklubbal rendelkezik szerte a világban. Évente egy alkalommal a civil szervezet önkéntesei haza hívják a világ minden részéből a magyarokat. Tanka László, a Panoráma Világklub alapító elnöke, az ez évi újdonságokról adott tájékoztatást.

http://www.vilagtalalkozo.hu/

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2016.05.03>>>

•      •      •

 

Merítés – Oktatni jó… - 2016.05.17. 

Derényi András oktatási szakértő. Kutatóként, tudományos munkatársként is részt vesz az oktatásfejlesztésben. Beszélgetésünkben, a projekt alapú fejlesztések előnyeiről és hátrányairól is szót ejtettünk. Emellett, a közoktatás egyéb területeit is érintettük, a felsőoktatásban tapasztalható szemlélettől, a szakképzésekig. Nem csupán a hazai trendről hallhatunk, nemzetközi kitekintést is kapunk a szakértőtől.

Iszák Tibor több szempontból is érintett a közoktatás változásait illetően. Iskola igazgatóként, és társadalmi megbízású polgármesterként is komoly felelősség van a vállán. Így fenntartási, és működtetési oldalról egyaránt érintett az oktatásban. Fáradhatatlanul dolgozik. Közoktatási vezető, országos tanügy igazgatási szakértő, intézményfejlesztési szaktanácsadó, maga is mesterpedagógus, hogy csak néhányat említsünk munkaterületei közül. Ő indította útjára tavaly a Mesterpedagógusok I. Sonkádi Szabadegyetemét, amely a tervek szerint második alkalommal idén is megrendezésre kerül. A közoktatás jelenlegi helyzetéről, és a várható változások hatásairól beszélgettünk.

http://www.sonkadiszabadegyetem.hu/index.php/83-cikkek1/80-indulas-2016-6-1

Aáry-Tamás Lajos, az Oktatási jogok biztosa. Beszélgetésünkben kitérünk arra, hogy 15 évnyi tapasztalatból merítve, milyen megoldásokat lát a közoktatás területén megjelenő konfliktushelyzetek megoldására?

http://www.oktbiztos.hu/

A Panoráma Világklub megrendezésében már javában zajlik a VI. Magyar Világtalálkozó. Tanka László, a Panoráma Világklub alapító elnöke, a 10 napos program sorozatra hívja fel a hallgatók figyelmét.

http://www.vilagtalalkozo.hu/customPages/programajanlo-2?subSiteId=1

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2016.05.17>>>

•      •      •

  Merítés – Világtalálkozó2016.05.31.

A VI. Magyar Világtalálkozó néhány napja zárta kapuit. Az adás első felében rövid összefoglalót hallhatnak a Világfaluból. Szécsi Szabolcs, Tarpa polgármestere arról mesél, milyen kitörési pontot jelent a település számára ez a bemutatkozási lehetőség. Torma Tamás Mátészalka alpolgármestere a térségi együttgondolkodás fontosságát emelte ki a bemutatkozásban rejlő lehetőségek közül.

Hegedűs Tünde a Magyar Világtalálkozó művészeti vezetője Mini Montmartre-t varázsolt a Világfaluba, ahol festőművészek helyben készítettek alkotásokat a forgatagban. A kezdeményezés lényegéről érdeklődtünk. Kovács János Zoltán egyike a Mini Montmartre alkotóinak. Az alkotói létről mesél.

Lőrincz Kálmán és felesége Dr. Máthé Gizella a Házat-Hazát Alapítvánnyal, már 24. éve nyújt segítséget, a saját otthonra vágyó családoknak. A házaspár példa értékű munkát végez, immáron több mint 40 ház épült meg Országszerte. Az Alapítvány most a Kárpátaljai Badalónak épít új óvodát, mert az ott élő gyerekek óvoda nélkül maradtak. A házaspár erről a sokszor küzdelmektől sem mentes feladatról mesél. Farkas Elemér a Budapesti Csokoládé Múzeum alapítója elsők között volt, aki a Badalón épülő óvóda támogatóihoz csatlakozott. A nemes célról, és a támogatás mikéntjéről tájékozódtunk.

http://www.csokolade-muzeum.hu/bemutatkozunk/

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2016.05.31>>>

•      •      •

  Merítés – Példák a nagyvilágból2016.06.14.

A VI. Magyar Világtalálkozón több elismerés is átadásra került. Balogh Sándor, a Magyar Afrika Társaság elnöke, „A világ magyarságáért" közéleti díjat vehette át. A Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozón beszélgettünk.

Páll Kornél a Courvus Company Ltd. (Limassol) ügyvezető igazgatója, a Panoráma Világklub Ciprusi Társklubjának elnöke arról mesél, milyen nehézségekkel kell szembenéznie egy vállalkozónak, egy külföldi üzlet elindításánál?

Bokor Balázs volt Los Angeles-i főkonzul vezeti a Panoráma Világklub Üzletember Fórumát. Arról kérdeztük, milyen jelentőséggel bír a kezdeményezés, amely célkitűzése a külföldön élő üzletemberek közös fórumának biztosítása, a kapcsolattartás lehetőségének megteremtése.

Balogh Gyula az év egy részét Mexikóban tölti. A fiatalember többek között filmezéssel, zenével, és lemezkiadással is foglalkozik. Az a fajta szabadság, amit sikerült megvalósítania, sokak számára rendkívül vonzó lehet. Azonban a beszélgetés során a szabadság áráról is mesél.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2016.06.14>>>

•      •      •

 

Merítés – Nyár van…2016.06.28.

Bár a folyamatos oktatási törvényi változások számos nehézséget jelentenek az alapítványi iskolák számára, a Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola évek óta sikerrel veszi az akadályokat. Több mint 1000 hallgató szerzett már náluk média, kommunikáció, informatika tárgyú szakképesítést. A képzési lehetőségekről beszélgettünk Kékesi Szabolcs igazgatóval.

http://szgyf.hu/kepzesek

A Pécs 2000 Tenisz Klub hosszú évek óta kiváló eredményeket ér el versenyeken, és több jeles utánpótlást nevelt már ki ennek a sokak által messziről csodált sportnak. Koncz Zsolt a klub vezetője azonban ennél többre is törekszik. Megszerettetve a sportot a kicsikkel, egyben lehetséges perspektívát is adnak a fiataloknak a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

http://www.koncztennis.hu/tenisznapkozi.html

A nyár elképzelhetetlen fagyi nélkül. De mi a titka a jó fagyinak? Ipacs Balázs Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének Pest megyei elnöke, a titok egyik jeles tudója mesél a hűsítő édesség készítésének fortélyairól, és a nemzetközi trendekről.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintással meghallgatható.

2016.06.28>>>

•      •      •

  Merítés – Egészségünk védelmében VI. Életmód Nap a Sajtóházban2016.07.12.

Június 9.-én hatodik alkalommal került sor a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Életmód Szakosztálya által szervezett, immáron hagyományosnak mondható Életmód Napra. A meghívott szakemberek az orvostudomány számos újdonságáról számoltak be.

Két neves, és elismert külföldi szakember is elfogadta a meghívást a „Párbeszéd az egészségről” programra.

Prof. Dr. Imreh István 1988 óta dolgozik a Stokholm-i Karolinska Intézetben. A tumorbiológia egyetemi docense, genetikus. Egy rendkívül érdekes témát hozott. A megbetegedések hátterében lévő kromoszóma rendellenességek kutatási eredményeiről számolt be a jelen lévő újságíróknak.

Dr. Deborah Warner epigenetikus, DNS kutató, a houstoni Clinic Solutions, epigenetikai kutatási igazgatója. Egy új vizsgálati eljárást ismertetett a résztvevőkkel. A teszt fájdalommentesen elvégezhető, egyszerű mintavétel alapján képes megmutatni, ha olyan elváltozás indul meg a szervezetben, amely daganatos megbetegedéshez vezethet.

A beszélgetést Perlaki Rita tolmácsolja a hallgatóknak.

 szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2016.07.12>>>

•      •      •

 

Merítés – Népességfogyás a demográfia tükrében - 2016.07.26. 

A demográfiai kutatások rávilágítanak, hogy néhány év múlva hogyan alakulnak a népesedési mutatók. Az eredmények tükrében hozható meg közép és hosszú távon a nemzetpolitikai stratégia. Az adásban 3 szakember szólal meg az összefüggésekről. Demény Pál több, mint 40 éve él Amerikában. A KSH Népességtudományi Kutatóintézete a napokban jelentette meg magyar nyelven az ismert demográfus tanulmány kötetét. Demény Pállal a sajtótájékoztatón beszélgettünk a témáról.

Spéder Zsolt, a KSH Népességtudományi Intézetének igazgatója a tanulmánykötet kapcsán az Intézet munkáját, és a legfontosabb összefüggéseket tárja fel a hallgatók előtt.

Dr. Benda József főigazgatói tanácsadóként dolgozik az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetnél. A neves szakember nemrégiben szokatlan akciót indított. Mintegy 200 fős szakemberi gárdát hívott össze, egyfajta szakmaközi multidiszciplináris szakmai műhelyt indítva a témában. A nagyszabású kezdeményezés hátteréről beszélgettünk.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2016.07.26>>>

•      •      •

  Merítés – A munkavállalási esélyekről2016.08.09.

Ha valaki kiesik a munkaerő piacról, az nagymértékben megnehezíti a megélhetést. Különösen igaz ez akkor, ha 40 év feletti az érintett. Vitos Albert, a HSA személyzeti szolgáltató cég munkaerő-közvetítési üzletágvezetője, a munkaerő piaci összefüggésekre, a kínálat-kereslet viszonyára mutat rá.

http://www.hsakft.hu/rolunk/

Alig van olyan cég, ahol ne lenne elvárás valamely nyelvismeret. Ugyanakkor az is tény, hogy Magyarországon a megfelelő szintű nyelvismeret, nem általánosan meglévő kompetencia. Gelics Nóra, a Flow Nyelvstúdió vezetője, a nyelvismeret megszerzésének leghatásosabb fortélyaiba avatja be a hallgatókat.

http://www.flownyelvstudio.hu/rolunk/

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.