Újabb hét évre szerződést köt a Civil Rádióval a Budapest 98,0 MHz-es frekvencia közösségi jellegű hasznosítására a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A hatóság a székesfehérvári 99,2 MHz-es frekvencia pályázatán a Fehérvár Rádió Médiacentrum Kft.-t nyilvánította nyertesnek.

408580_443481259031926_1706375461_n

A testület döntéseiről csütörtökön tájékoztatta az MTI-t az NMHH Szóvivői irodája. A hatóság május 3-án írt ki pályázatot a jelenleg is a Civil Rádiózásért Alapítvány által használt frekvenciára, október végén nyilvánította nyertesnek az eddigi hasznosítót, ezen a héten pedig a hatósági szerződés megkötéséről döntött. A rádió ennek aláírását követően újabb hét évig használhatja a frekvenciát. "Az adó 12 éve fontos színfoltja a budapesti rádiós palettának a 98,0 MHz-en, amelynek vételkörzetébe 926 ezer ember tartozik.

A csatorna legfontosabb célkitűzése, hogy minden olyan témának teret adjon, minden olyan társadalmi csoportnak és rétegközösségnek megszólalási lehetőséget nyújtson, amely a tömegmédiumokban nem kap elég figyelmet" - közölte a hatóság. A rádió sajátos arculatának központi eleme a civil társadalom, az önszerveződések fővárosi, helyi jellegének bemutatása, bátorítása a nyilvánosság erejével, valamint szakmai működésük segítése. Az adó hosszú távú programjának része, hogy erősítse a kultúrák közötti párbeszédet, a tudatos médiahasználatot. Két jelentkező indult a Székesfehérvár 99,2 MHz hasznosítására az idén június 21-én kiírt pályázaton, amelyen jelenleg a Kodolányi János Főiskola rádiója szól ideiglenes szerződéssel. Az eljárásban a Fehérvár Rádió Médiacentrum Kft. nyert a pályázati ajánlatokban szereplő műsortervek értékelése alapján.

Mind a budapesti, mind a székesfehérvári rádió közösségi jelleggel fogja használni a frekvenciát, így médiaszolgáltatási díjat nem kell fizetniük.