«

»

jún 06

Bejegyzés nyomtatása

MAGYAR HOLLYWOOD TÚRA 2016 PROJEKT

MHT2016

MAGYAR HOLLYWOOD TÚRA 2016 PROJEKT SAJTÓKÖZLEMÉNY

2016. június 10-én, 10 órakor veszi kezdetét a Magyar Hollywood Túra 2016 projekt rendezvénysorozata. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ricse nagyközségben született Zukor Adolph, a Paramount Pictures alapítója. Halálának 40. évfordulója alkalmából emléktábla avatásra és ünnepi megemlékezésre kerül sor szülőhelyén.

A hollywoodi filmiparban fontos nevet szerzett magyar származású filmeseket bemutató túra kelet-magyarországi sorozata Ricsét (Adolph Zukor), Nagylócot (Rózsa Miklós), Tolcsvát (William Fox), Mátészalkát (Tony Curtis), Kisvárdát (Victor Varkoni) és Miskolcot (Emerich Pressburger) foglalja magában.

A túra rendezvényeinek célja a hollywoodi magyar értékek széleskörű megismertetése és tudatosítása mindennapjainkban. A túra során a jelzett településeken a helyi önkormányzatokkal együttműködve “Hollywood-napokra” kerül sor, ahol a közönség megismerheti az ott született vagy családilag oda kötődő hollywoodi hírességek helyi gyökereit, életútját, eredményeit. Bemutatásra kerül Bokor Balázs volt Los Angeles-i főkonzul “Az én Hollywoodom” című könyve, amely részletesen megismerteti az olvasóval a világ filmes fővárosának “magyar hátterét” és magyar vonatkozású történeteit.

A 2016. június 10-én Ricsén kezdődő eseményen, a nagyközség önkormányzatának szervezésében Zukor Adolph emléktábla avatásra kerül sor. Az emléktáblát Bokor Balázs avatja fel, akinek vezetésével   a “Közönségnek mindig igaza van” című filmes szimpózium következik Rófusz Ferenc Oscar-díjas filmrendező, Csupó Gábor, Los Angelesben élő Emmy-díjas rendező, producer és Bunyik Béla, a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál igazgatójának részvételével. Emlékfák ültetését követően emléksétával zárul a Zukor Adolph-nap, amelynek során a résztvevők megtekinthetik a filmes mogul szülőházát, szüleinek sírját a helyi temetőben és az általa Ricsének adományozott Juhász kutat.

A sajtó képviselőinek jelenlétét üdvözöljük az eseményen.

MAGYAR HOLLYWOOD TÚRA 2016 PROJEKT

https://www.facebook.com/Magyar-Hollywood-Túra-2016-Projekt-995569240527030/

e-mail: magyarhollywoodtura2016@gmail.com

+36 30 9546245