«

»

dec 25

Bejegyzés nyomtatása

Hallgassa meg itt a Civil Rádió FM98 Merítés című 2013-as adásait

hang-icon

 

Válogasson a Merítés adásaiból! Az ikonra kattitntva rögtön meg is hallgathatja a műsort.

 

 

 

 

Merítés 2013.01.06. – Talpon maradni…

Az idei év első adásában két művészt hallanak majd. Mindketten számos színházban megfordultak már. Na nem a tehetség hiánya sodorta őket egyik helyről a másikra. Az élet, a művészi pálya alakulása vitte őket egyre tovább. De amint hallani fogják, mindketten a talpon maradás művészei.

Az első beszélgető partner nevét nem áruljuk el előre. Szeretnénk, ha a hallgatók a hangjáról ismernék fel őt. Arról beszélgetünk, hogy mennyire más teljesítményt követelnek a szinkron, a színpadi, és a film szerepek? Hogyan lehet felállni egy váratlan kényszer-távozás után? Mi a túlélés filozófiája? Szó kerül arról is, miképpen kell szembesülni a színészeknek a korukkal? A művész arról is őszintén vall, miért vállalt szerepet az érdekképviseletben, ezzel szolgálva pályatársait? 

A második beszélgető partner Magyarország egyik népszerű musical-színésze, Csengeri Attila. Tőle megtudhatják,  hogy a színházi szerepek mellett, milyen polgári foglalkozással  gondoskodik a családja biztonságáról? Attila azt is elárulja, miért jött haza a szakmailag is előnyös, és anyagi jólétet is megadó külföldi szereplést feladva? Emellett a hallgatókat abba is beavatja, hogy a szerepei milyen módon formálják Őt emberileg?

 

szerkesztő: Csaba Beatrix,  gyártásvezető: Romsics Balázs

A Talpon maradni c. adás a következő ikonra kattintva meghallgatható.

2012.01.06>>>

  •      •      •

Merítés 2013.01.09. – Az ember orvos szemmel

dr. Darnói Tibor a szerda esti Merítés vendége. Orvos, és szakmai tanácsadó egy személyben. Idegsebészet, stroke, mozgásszervi betegségek, koponya műtétek, gerinc műtétek területén épp úgy szerzett szakmai tapasztalatot, mint ahogy a komplementer medicinában is jártas. Elhivatottság, magas szintű szakmaiság, körültekintés, nyitottság, holisztikus szemlélet jellemzi. Beszélünk a betegségek kialakulásának hátteréről, a klasszikus medicináról, a placebo hatásról, filozófiákról, a stressz egészségügyi hatásairól, az élet legkülönbözőbb aspektusairól. Arról, hogy mit tehet az ember azért, hogy jobban tudjon vigyázni önmagára?

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix, gyártásvezető: Romsics Balázs

Az ember orvos szemmel c. adás a következő ikonra kattintva meghallgatható.

2012.01.09>>>

•      •      •

Merítés 2013.01.20. – Természetesen egészségesen

Bemutatjuk a Holt tengeri sóbarlang egészségvédő hatásait. Az adásban Helman Mária,Kiss Endi, Dúcs Attiláné – Böbe óvó néni, Személyi Kálmán jógaoktató, Szabóné Zemenszki Ildikó mesél a saját tapasztalatairól.

Csehné Váradi Mária a Test- és Egészségkultúra Stúdió vezetője a Aviva módszert, és az Etka jógát mutatja be. Porovszki Zsuzsa, a stúdió első látogatója, és Tardi Mariann elmondják személyes tapasztalataikat, motivációjukat. Érdemes őket meghallgatni. 

Dr. Gyetvai Gyula, Magyarország egyetlen mofettájának az igazgató főorvosa. A mofetta jótékony gyógyító hatásáról mesél.

szerkesztő műsorvezető: Csaba Beatrix, gyártásvezető: Romsics Balázs

A Természetesen egészségesen c. adás a következő ikonra kattintva meghallgatható.

2012.01.20>>>

•      •      •

Merítés 2013.01.23. – Magyarok a határokon túl

1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját. Ennek jegyében rendeztek sajtótájékoztatót a Magyar Állami Operaház Királyi lépcsőházában, ahol számos újdonságról tájékoztatták a sajtó képviselőit. Itt készült beszélgetést Répás Zsuzsannával, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkárával. Ókovács Szilveszterrel, az Operaház megbízott főigazgatójával, és M. Tóth Géza filmrendezővel.

Az adás második részében dr.Tanka László, a Panoráma Világklub alapító elnöke mutatja be az ott folyó széleskörű nemzetközi munkát.

Szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix,  gyártásvezető: Romsics Balázs

A Magyarok határokon túl c. adás a következő ikonra kattintva meghallgatható.

2012.01.23>>>

•      •      •

2013.02.03. – Merítés – az életből

Az adásban többféle témából is merítünk. A KPMG Tanácsadó Kft. által meghirdetett Felelős Társadalomért Program nyertesei 2013. január 28.-án ünnepélyes keretek között vehették át az adományokról szóló dokumentumokat. Az összefoglóban  Szabó Istvánt, a KPMG vállalati felelősségvállalás menedzsere a programról szól, a Studium Generalet Sarkadi Nagy András, a Pénziránytű Alapítványt dr. Várhegyi Éva, a Csodalámpa Alapítványt Petri Sándor, és a Magyar Vöröskereszt országos hálózatának működését Kardos István mutatja be.

Anyuka, velem jössz vagy csak utánam? Nagylaki Kata édesanya vallomása gyermeke betegségéről, elvesztéséről, a feldolgozhatatlan feldolgozásáról, a talpra állás viszontagságairól. A könyvről beszélgetünk, amivel kisfiának is emléket állít. És egy teljesen más téma. Bokor Balázs 2012-ben tért haza Los Angelesből, ahol évekig Magyarország főkonzuljaként tevékenykedett. Ottani élményeit foglalta kötetbe, Az én Hollywoodom címmel. A könyv Hollywood és Los Angeles magyar vonatkozásairól szól. Világhírűvé vált magyar művészek, jeles magyarok, magyar származású hírességek. A mű születéséről, a külügyi szolgálatról, a Külügyminisztérium kötelékében eltöltött évtizedek élményeiről beszélgetünk.

szerkesztő: Csaba Beatrix, gyártásvezető: Romsics Balázs

A Merítés az életből c. adás a következő ikonra kattintva meghallgatható.

2013.02.03>>>

•      •      •

2013.02.06. Merítés – Életmód fórum Kiss Erzsébet figyelemre méltó könyvet írt Novák Feri bácsiról, aki egy karral nekieredt a Világnak egy szál biciklin, egyszál egyedül. Erzsébet egyébként az egészség elkötelezett híve, számtalan mozgás formával segíti az embereket megtartani, vagy éppen visszanyerni az egészségüket. Erről is vall a fiatalos lendületű újságíró. Lőrinc János, és élete párja Marika, mindketten életmód tanácsadással foglalkoznak. Édenkertet építettek az otthonuk köré, ahol vegyszernek nyomát sem találni. Mindezt itt Budapesten érték el. Erről az életformáról mesélnek. Végül a témához illő különlegesség. Néhány évvel ezelőtt Magyarországon járt Emoto Masaru japán vízkutató, a víz nagykövete. Abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy riportot készíthettem vele. Ebből hallhatnak egy részletet. Az Emoto Masaruval készült 40 perces teljes riportot meghallgathatják honlapunkon, Vízzel az egészségért címmel találják. Ha a www.merites.hu oldalunkon beírják a keresőbe az Emoto nevet, a cikket, és a riportot azonnal megtalálják.

szerkesztő: Csaba Beatrix, gyártásvezető: Romsics Balázs

A Merítés – Életmód fórum c. adás a következő ikonra kattintva meghallgatható.

2013.02.06>>>

•      •      •

2013.02.17. Merítés – jog, és biztonság Arról beszélgetünk Professzor dr. Szabó Máté ombudsmannal, milyen kiemelt témákkal foglalkozott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a 2012-es esztendőben. Szólunk a hivatal elmúlt évi átalakításának hatásairól, és Professzor dr. Szabó Máté arról is beszámol, milyen témákat vizsgálnak meg idén, az első félévében. Február 5.-én került sor a Biztonságosabb Internet Napra. dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke, összegzi a Safer Internet Day napja kapcsán megfogalmazott tapasztalatokat. A teljes összefoglalót február 20.-án, szerdán este 19 órakor hallják a Merítésben.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix, gyártásvezető: Romsics Balázs

A Merítés- jog, és biztonság c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

20132.02.17>>>

•      •      •

2013.02.20. Merítés – Az interneten a világ Bárki, bármikor áldozatául eshet zaklatásnak, kiber- bűnözésnek. Amilyen nagyszerű dolog a gyors kapcsolatteremtés, az idő, és a tér azonnali átívelhetősége akár kontinentálisan, a rideg monitor mögötti emberi tényező, annál meghatározóbb. Ez a probléma napjainkra világméretűvé vált. A Biztonságosabb Internet Napját Budapesten, február 5.-én, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, és a HP Magyarország közösen rendezte meg. Megszólal Borsi Zsuzsanna, a Safer Internet Program projekt-koordinátora, Czibók Zoltán, a HP Magyarország üzletág vezetője, dr.Krasznay Csaba, a HP Magyarország IT-biztonsági szakértője, Szilágyi Bernadette, a Microsoft programmenedzsere, Táler Orsolya, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány ügyvezetője, Birkás Bence, a Puskás Tivadar Közalapítvány Biztonságos internet Hotline projekt menedzsere, Rakoncza Zsolt, a Symantec fogyasztói üzletágának, a Nortonnak a vezetője, Szűcs László, a UPC kommunikációs igazgatója, és dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke. Számos szempontról, és sokféle tudnivalóról ejtünk szót az internetes védelemmel kapcsolatban.

Szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix, gyártásvezető: Csaba Beatrix

A Merítés- Az Interneten a világ c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.02.20>>>

•      •      •

2013.03.03. Merítés – Együttműködő élet határokon át Az elmúlt években egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy csak akkor tud az emberiség, – a nemzeti, társadalmi közösségekben – hosszú távon fennmaradni, ha átalakítjuk a megszokott rutinokat, megváltoztatjuk a gondolkodásunkat, alakítunk a nézőpontjainkon, újszerű megoldához. Épp úgy igaz ez a gazdasági folyamatokra, mint a társadalmi, és a civil közösségi életre. Ezekből a törekvésekből mutatunk be néhányat. A Német-Magyar Ipari, és Kereskedelmi Kamara munkájába Dirk Wölfer kommunikációs igazgató jóvoltából nyerünk betekintést. Az Egészségügyi munkacsoport törekvéseit Csató András mutatja be. Jan Stjerna, született Kerényi János, Svédországban élő hazánk fia. Vele arról beszélgetünk,miért tartja fontosnak a kereskedelmi kapcsolatot Magyarországgal. Varga Csabával, a Stratégiakutató Intézet elnökével a változtatások egyéni, és társadalmi lehetőségeiről beszélünk. A részvételi demokrácia kapcsán, többször is szó esett egy Fejér megyei projektről. Kossa Lajos 22 éve Aba polgármestere. Ő avat be bennünket a gyakorlati tapasztalatokba.

Szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix, gyártásvezető: Romsics Balázs

A Merítés- Együttműködő élet határokon át c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.03.03>>>

•      •      •

2013.03.06.  Merítés – Életkérdések – szívügyeink, és a depresszió

Professzor Bitter István a Magyar Pszichiátriai Társaság tiszteletbeli elnöke volt az egyik vendége a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Egészségügyi Szakosztálya által összehívott sajtótájékoztatójának, amely a depresszió kérdésével, annak az egyénre, és ezen keresztül a társadalomra kifejtett hatásaival is foglalkozott. A találkozónak az is témája volt, milyen módon tehetnek az újságírók, a depresszióval kapcsolatos helyes közfelfogás kialakításáért, a korrekt tájékoztatásért? Professzor Bitter Istvánnal az okokról, és a családi, orvosi, és társadalmi felelősségvállalásról is beszélgettünk. A téma kapcsán szóba került, a betegségek, és a depresszió kapcsolata, szövődményként előforduló megbetegító hatása. Nézzük a másik oldalt. A szív, és keringési megbetegedések hátterében, mik a legjellemzőbb tényezők? Professzor Papp Lajos, akadémiai doktor. De általában csak úgy nevezik, Papp Lajos, a szívsebész. A Professzor Úrral a szív megbetegedéseinek hátteréről beszélgetünk, kicsit tágabb értelemben, mint csupán egy az élet szempontjából létfontosságú szerv.

Szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az Életkérdések – szívügyeink, és a depresszió c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.03.06>>

•      •      •

2013.03.17. Merítés – Az élet dolgai Dr.Szász Ilma a biológiai tudományok doktora, címzetes egyetemi tanár.Több kiemelkedő jelentőségű könyv szerzője. A vele készült diskurzus nem hagyományos értelemben vett interjú, hanem valódi beszélgetés.Kérem a hallgatókat, hogy figyelmes elmével, nyitott kíváncsisággal engedjék magukhoz Ilma néni eszmefuttatásait. Az élet értelméről, az emberi létezés szerkezetéről beszélgetünk kicsit talán filozofikusan, de egy olyan szemszögből megvilágítva a kérdést, amire csak ritkán van lehetőségük a mindennapi életbe belemerülő embereknek. Romsics Balázs nem csupán gyártásvezetője a Merítés műsorának. Gyakorta vezetett saját műsorokat, volt társ műsorvezető a Reggeli merítésben, emellett látott el technikusi feladatokat is az adásokban. Kiemelkedő munkájáért januárban Ő kapta az Év Civil Rádiósa kitüntető címet. Ennek kapcsán beszélgettünk.

Szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix, gyártásvezető: Romsics Balázs

Az élet dolgai c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.03.17>>>

•      •      •

2013.03.20. Merítés – Húsvét elé A Merítés szerda esti adásában folytatjuk a beszélgetést Dr. Szász Ilmával. Ebben a részben nem csupán az emberi élet értelmét feszegetjük. Szó kerül a Húsvét jelentőségéről, arról, mit üzen a mai ember számára a megváltás, a keresztre feszítés, és a feltámadás misztériuma. Természetesen nem csupán a hit szempontjából. Novák Feri bácsiról néhány héttel ezelőtt már hallhattak a hallgatók. Kiss Erzsébet Debrecenben élő újságíró könyvet jelentetett meg Feri bácsi rendkívüli teljesítményeiről, aki többszörös Guiness rekorder. 50 országba jutott el kerékpáron. Az igazi nagysága az, hogy ezt egy kézzel tette meg. A budapesti könyvbemutatón készítettünk beszélgetést a kitartás, és az akarat bajnokával. Király Linda ismert,vitális fiatal hölgy, aki amellett, hogy gyönyörű, és remekül énekel, magánemberként is rendkívül kedves. A vele készült beszélgetésből nem csak azt tudhatjuk meg, hogy miképpen került Magyarországra a New Yorkban született lány, hanem azt is, milyen elhivatottság kell ahhoz, hogy az ember kontinenseket átszelve is megtalálja, és megállja a helyét az életben. Különösen egy olyan kihívásokkal teli szakmában, mint a zenei, énekesi hivatás.

Szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

A Húsvét elé c. adás az alábbi ikonra kattitntva meghallgatható.

2013.03.20>>>

•      •      •

Merítés 2013.03.31. – Jövőnk zálogai

Ebben a Merítésben Takáts Péterrel azt a témakört feszegetjük, hogy egy adott korban, most éppen a XXI. században mi lehet az életfeladata az embereknek, és ez milyen formában predesztinálja, avagy kényszeríti a megszületetteket az adott sorsfeladatuk elvégzésére? Nem spirituális beszélgetést hallanak. Nagyon is földi, gyakorlati szempontok szerint beszélgetünk a mai társadalmi folyamatokról, a fiatalok élet lehetőségeiről, a családok, a szülők érintettségéről. Egyre több ember ismeri fel azt a tényt, hogy a saját gondolkodásának az átalakításával képessé válik arra, hogy megváltoztassa a lehetőségeit, vagy legalább befolyással legyen élete alakulására. Takáts Péter szervezetfejlesztési tanácsadó, közösségfejlesztő, szociális vállalkozó. Többek között a Menedzserkalauz című két kötetes mű szerzője, amely a vállalkozások organikus szemléletével foglalkozik. Neve összeforrt Magyarországon a kulturális kreatívok mozgalommal. Az adás második részében elárulja nekünk, hogy mit jelent a szociális vállalkozó kifejezés? Miért jó szociális vállalkozónak lenni? Milyen hatása lehet a vállalkozások ilyentén való átalakulásának a társadalomra, és abban az egyének életére munkavállalói, és munkaadói oldalról egyaránt. Takáts Péterrel, és Varga Csabával, a Stratégiakutató Intézet elnökével 2010-ben filmet is készítettünk a részvételi demokráciáról, amelyet a www.tudatos-csatorna.org oldalon tekinthetnek meg.

Csaba Beatrix szerkesztő-műsorvezető

A jövőnk zálogai c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.03.31>>>

•      •      •

Merítés 2013.04.03  – Tenni önmagunkért

Tenni önmagunkért sokféleképpen lehet. Az adás első részében a Magyar-Hongkongi Partnerségi Egyesület jelenlegi elnöke, Králik István mutatja be az egyesület tevékenységét. Szóba kerül a turizmus, a gasztronómia, az üzleti lehetőségek, de hallanak az egészségügy, és az életmód kérdéseiről is.

Pető Csillával, hamarosan megjelenő könyve kapcsán, a felszín alatti rétegeket boncolgatjuk. Vajon min múlik, hogy az emberi sors hogyan alakul? Mitől függ, hogy megbetegszünk-e, vagy egészségesek maradunk? Hogyan lehet kilábalni az élet nehézségeiből? Szükség van-e ehhez segítőkre, segítségre? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket vitatunk meg Csillával.

A bajt sokszor keresni sem kell. Ránk találhat akkor is, ha nem akarjuk, vagy fel sem tételezzük, hogy veszély leselkedhet ránk. Felkészülni szinte sosem lehet rá. Bár tehetünk óvintézkedéseket, néha mégis előfordul, hogy a legváratlanabb pillanatban következik be egy baleset, történik meg egy sérülés. Weiszné Visnyánszki Dóra gyógytornász. Naponta segít embereknek a felépülésben, a rehabilitációban. Erről a gyakorta kihívásokkal teli munkáról beszélgetünk.

Szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

A Tenni önmagunkért c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.04.03>>>

•      •      •

Merítés 2013.04.14 – A föld szerelmesei…

Az adásban először Ivancsics Ilonával beszélgetek. Találkozásunk alaptémája az, amit kevesen tudnak róla.  Ilona Öko-Nagykövet. Ahogy azt hallani fogják, hosszú út vezetett el addig a pontig, ahol ma tart. Az interjúra vele tartott nagyfia, Csernák Bence is. Példaértékű az a szülő gyerek kapcsolat, amit náluk láttam, és szívet megérintő az, ahogy Bence beszélt az édesanyjáról, a családjukról.

Az adás második részében következzen egy jó példa. Egy fantasztikus kezdeményezést mutatunk be. Petró Tibor mérnök-közgazdász, a Green Living Mátrix alapítója, igazgatója.  Jól menő vállalkozásai, profitot termelő cégei egy részét adta fel az új szerelemért, az öko-gazdálkodás megteremtéséért széles körben e hazában. Tibor elhivatottsága, példaértékű. A föld gyógyításával, termőerejének visszaállításával, közösségi kertek létrehozásával foglalkozik.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

A föld szerelmesei c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.04.14>>>

•      •      •

Merítés 2013.04.17. – Konferenciák az élet jobbításáért

3 nagyszabású eseményre hívjuk fel a hallgatók figyelmét. Az elkövetkező hetek bővelkednek nagyszerű rendezvényekben, fesztiválokban.

Holnap, csütörtökön kezdődik, és vasárnapig, április 20.-ig tart a III.Tudományfesztivál, melynek a korábbiakhoz hasonlóan többek között a TIT Kossuth Klub, és a Magyar Nemzeti Múzeum ad otthont.

Az idei fesztivál témájával kapcsolódik a Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Éve programhoz. A több napos eseményről Lőrinczi István főszervezővel beszélgetünk.

Egy héttel később, április 27.-én szombaton egy különleges konferencia várja az érdeklődőket. A 2100 konferencia, talán már a nevében is mutatja, hogy nem mindennapos eseményen vehetünk részt. Varga Csabát, a Stratégiakutató Intézet elnökét kérdeztük arról, hogy mi mindenről szól ez a nagyszabású esemény folyam?

A 2100 Konferenciát az internetnek köszönhetően élőben követheti minden érdeklődő.

Végül a május 24-26. között a 3. alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Világtalálkozóról szólunk. dr.Tanka László főszervező, és Gaál István, a Kárpát-medencei programok vezetője avat be bennünket a Világtalálkozó részleteibe.

Szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

A konferenciák az élet jobbítsáért c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.04.17>>>

  •      •      •

Merítés 2013.04.28. – Adni, és kapni az egyén, a közösség, és a társadalmak szintjén

Az elmúlt időben többször beszélgettünk Takáts Péter szervezetfejlesztő tanácsadóval, aki közösségfejlesztőként, kulturális kreatívként, szociális vállalkozóként, egyféleképpen már megtestesíti az új típusú gondolkodót. A gondolkodásában, felfogásában, cselekvési megoldásaiban átalakulásra képes embert. Mindez így elsőre talán fellengzősnek, vagy határozottan túlzásnak látszik, pedig nem az. Péter azért is lehet méltán példakép, mert két nagy gyermek édesapjaként, nem csak másoknak beszél arról, hogy hogyan kellene nekik csinálni? Saját életében, saját családjában messzemenően így is él.

Takáts Péterrel a mostani adásban arról beszélgetünk, hogy miképpen alakulhatott ki ez a struktúra, mi van a válság hátterében, és hogyan változhat meg a folyamat?

Az adás második részében Dr. Molnár Klárával, a Magyar Adományozói Fórum igazgatójával készült interjúban arról hallanak, hogy milyenek a civil szervezetek támogatási esélyei a mindennapi gyakorlatban?

Klárával alaposan körbejárjuk ezt a témát a támogatói oldalról, és a szervezetek lehetséges nézőpontjából egyaránt. A Magyar Adományozói Fórum létrehozója nem csak azért tudója a civil szervezetek működésének, mert  8 éve vezeti ezt a szervezetet. Hanem azért is, mert ő maga is a semmiből építette fel azt a működő struktúrát, ami mára már meghatározó része a vállalatok, és a civil szervezetek együttműködését segítő munkának.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az Adni, és kapni az egyén, a közösség, és a társadalmak szintjén adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.04.28>>>

  •      •      •

Merítés 2013.05.01.  – Határtalan összefogás dalban, alkotásban, közös cselekvésekben

Méry Péterrel,  a Határtalan dal szerzőjével beszélgetünk a dalról, és a zenei élet helyzetéről. A beszélgetést követően elhangzik a Határtalan dal. A téma kapcsán hallanak riportot Nógrádi Tóth Istvánnal, aki a Szabadfoglalkozású Zenei Előadóművészek Szakszervezetének titkáraként is igyekszik minél többet tenni a művészekért.

A 3. Magyar Világtalálkozón készül egy monumentális képzőművészeti alkotás, amelyről Hegedűs Tünde festő, és szobrászművész, a szegedi Feketesas Szalon tulajdonosa mesél.

Zelei József békekerékpáros nemrégiben tért haza Ausztráliai, és Új-Zéland-i útjáról,  melynek során mintegy 4000 kilométert tett meg kerékpárral. A béke utak jelentőségéről beszélgetünk.

szerkesztő: Csaba Beatrix

Határtalan összefogás dalban,… c. adás az alábbi lejátszóra kattintva meghallgatható.

2013.05.01>>>

•      •      •

Merítés – 2013.05.12. – Az élet tétjei

Egyre több kutató fogalmazza meg, hogy amennyiben nem történik meg az emberiség szintjén egy komoly tudat váltás, ami együtt kell járjon, egy újfajta felelősség vállalással is, akkor bizony az emberiség globálisan olyan mértékű bajba sodródik, ami megállíthatatlan, akár visszafordíthatatlan következményekkel járhat az élhető élet szempontjából.

A Föld, és az Emberiség kapcsolata, úgy tűnik, már egy ilyen veszélyes zónába érkezett. Ezért gyakorta ülnek össze tudósok, hogy új megoldásokat találjanak az energiafelhasználás, a gazdaság, a környezetvédelem, társadalmi problémák, vagy akár az orvoslás területén.

Dr. Ládi Szabolcs, orvosoktól általánosan ma még szokatlan nézőponttal fordul a világ, és a gyógyítandó ember felé. Szakmai tapasztalata, kutatási eredményei, mindennapi munkája úgy tűnik, őt igazolja. Elsősorban a táplálkozás, és az életmód megváltoztatásával, elképesztő eredményeket ér el olyan betegeknél is, ahol a hivatalos orvoslás, gyakorta már feladja a küzdelmet.

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az élet tétjei c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.05.12>>>

•      •      •

Merítés –  2013.05.15.  – Magyarok szerte a világban

Egy kicsit még visszatérünk a már többször beharangozott 3. Magyar Világtalálkozóra, hiszen csupán néhány nap választ el bennünket a 8 napos programsorozat kezdetétől.  Az adás első részében a sajtótájékoztatón készült beszélgetéseket hallhatják.

Hódi Margit, Ausztráliából repült haza az esemény kedvéért, és hozta el a kint élő magyarok üzenetét. Beszélgetünk Sophiával, Wass Miklós feleségével, aki meginvitált bennünket Verőcére, ahol május 31.-én avatják fel a Wass Albert emlékházat. Sophia azt is örömmel újságolta el a sajtótájékoztatón, hogy férje, Miklós, Wass Albert fia, megkapta a magyar állampolgárságot. Megszólal Joó Géza, a Világtalálkozó szóvivője, aki beszámol arról, neki miért érdemes a Panoráma Világklub tagjai közé tartozni?

Ezután bem /strongw:LsdException Locked=”false” Priority=”9″ QFormat=”true” Name=”heading 4″/br /utatjuk Hegedűs Tünde festő, és szobrászművészt, a szegedi Feketesas Sz alon tulajdonosát, /ba 3. Magyar Vi/plágtalálkozón elkészülő monumentális művészeti alk/bbr / br /otás megálmodóját. Tünde nem egyszerűen egy művész. Élelmiszeripari mérnök, bankár, és saját maga alapította Művészeti Szalon tulajdonosa egy személyben. Érdemes megismerni őt.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

A Magyarok szerte a világban c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.05.15>>>

•      •      •

Merítés  – 2013.05.26 – Tehetségesek és találékonyak Bemutatjuk a Pro Deo State University Közép Európai Tudományos Alapítvány által létrehozott magánegyetem magyarországi tagozatát, amelyet nemrégiben hívtak életre Budapesten. Az oktatásról dr. Kertész Bakos Ferenc dékán úrral beszélgetünk.

Vojtkó Ferenc a Debreceni Televízió munkatársa.  A III. Magyar Világtalálkozó keretében megrendezett Külhoni Magyar Filmszemle kapcsán találkoztunk. A fiatal alkotó, Kossuth Lajos amerikai útjáról készített 9 részes sorozat első részét mutatta be a filmszemlén.

A beszélgetés előtt rövid részletet hallanak a Reggeli Merítésben, az ’Egy kis történelem’ című rovatunkban elhangzott, Kossuth Lajos életéről szóló fejezetből.  A rovat szakértője, Szucsik Ágnes avat be bennünket Kossuth Lajos életének, a témához kapcsolódó állomásaiba.

Sárkány Péter okleveles kertészmérnök, borász, élelmiszerminősítő szakmérnök. Több mint 10 éve kutatja a szőlőmag élettani hatásait. A beszélgetésből számos újdonság is kiderül.

Merítéssel legközelebb május 29.-én, szerdán eset 19 órakor várom önöket.

Szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

A Tehetségesek és találékonyak c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.05.26>>>

  •      •      •

Merítés – 2013.05.29 – Magyarok a nagyvilágban

Vasárnap véget ért a 3. Magyar Világtalálkozó. A 8 napos rendezvény sorozatra sokan érkeztek a világ minden pontjáról. A Panoráma Világklub, az esemény főszervezője, amely immáron több mint 50 országban 100 klubbal képviselteti magát, összefogva a nagyvilágban élő magyarokat.

Adásunkban, az eseményen készült beszélgetéseket hallják.

Meglepő, hogy mennyi könyvet írnak a határainkon kívül élő magyarok, ezzel is összegyűjtve, összefoglalva a Magyarországról elkerült emberek emlékeit, megalkotva az egyéni sorsokból kirajzolódó világtörténelmi korrajzokat.  Épp úgy születnek történelmi vonatkozású tudományos munkák, mint generációk sorsát megörökítő írások, vagy regény formájába burkolt élet történetek.

A bejátszásban megszólal egy olyan úr is, aki bár kiválóan beszél magyarul, valójában a magyar vonatkozása, az itt megszerzett tudáshoz kötődik. A hetvenes, nyolcvanas években sok külföldi diák szerzett nálunk diplomát. Közülük jó néhányan nem csak megtanulták a magyar nyelvet, hanem a mai napig beszélik is azt, bár már visszatértek saját hazájukba. Vannak, akik azóta is intenzív kapcsolatban maradtak Magyarországgal. És vannak köztük olyanok is, akik kapcsolódtak a Panoráma Világklubhoz. A 3. Magyar Világtalálkozón közülük néhányan megkapták a tiszteletbeli magyar címet. Egy algériai volt diákkal beszélgetünk.

A műsor második felében Egres Katinkát hallják. Katinka végzettsége szerint színművésznő, de sorsa egyre érdekesebben alakul. Saját bevallása szerint szinte elmenekült Magyarországról. Aztán jó sorsa összehozta francia származású férjével, akivel évekig külföldön éltek.  Nemrégiben visszatértek Magyarországra. Katinkával erről a kalandos útról beszélgetünk, és arról, mi hozta őt haza?

Szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

A Magyarok a nagyvilágban c. adás, az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.05.29>>>

•      •      •

Merítés – 2013.06.12 – Sorsok, történetek

Hogyan lesz egy ismert magyar bokszolóból, elismert doorman, New York egyik legmenőbb Klubjában? A különös történetből most könyv születik. A kalandos élet főszereplőjével, Jakab Vilmossal beszélgetünk.

 A történelem eseményei nem ritkán sodorják messzire az embereket otthonuktól. Hallgatóink bizonyára számos történetet ismernek arról, hogy 1956 eseményei kapcsán miképpen változtak meg véglegesen emberi sorsok? A következő percekben, egy ilyen különös történetet hallunk. Bár a hazájától nagyon messzire került Üsztöke István, a fiatal nyomdász, és így teljesen más életet élt, mint amit eredetileg tervezett, de az új helyzetben is megállta a helyét. Sőt most, 83 évesen is aktív, és tevékeny részt vállal az életből, a New York-i magyar televízió tulajdonosaként.

És még mindig maradjunk a hazájuktól messze élő magyaroknál. Ausztráliában több mint 30000 magyar él.  A Sydneyben működő magyar rádió vezetőjével, Ilosvay Gusztávval beszélgetünk arról, miért dolgoznak több mint 20 éve önkéntesként, néha akár a saját zsebükből finanszírozva a magyar adásokat?

Beszéljünk a magyarországi helyzetről. A Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének egyik ügyvivőjével, Pogány Györggyel beszélgetünk a magyar közösségi rádiózásról.

Ilosvay Egyed Katalinnal, az NSW Magyar Szövetség elnök asszonyával beszélgetünk, a hétvégén Sydneyben megrendezésre került VII. Identitás Konferenciáról. A konferencia fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes volt.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

A sorsok történetek c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.06.12>>>

•      •      •

Merítés – 2013. június 26. – Ha végre itt a nyár…

A Merítésben a nyár lesz a főszereplő. 100 éves a Széchenyi Fürdő.  A jeles ünnep kapcsán beszélgetünk Nádházi Sándor fürdővezetővel.

A Fővárosi Állatkertben lakó vízilovak is élvezik a gyógyfürdő áldásos hatásait. A részleteket Hanga Zoltán sajtószóvivőtől tudjuk meg.

Zoo tábor az Állatkertben. Kovács Virág programigazgató avat be bennünket, mivel töltik a napjaikat a gyerekek, a Fővárosi Állatkert nyári táborában?

A nyár elképzelhetetlen fagyi nélkül. De mi a titka a jó fagyinak? Ipacs Balázs a titok egyik jeles tudója mesél a hűsítő édesség készítésének fortélyairól, és a nemzetközi trendekről.

Jó bornak is kell a cégér. Egy könnyű nyári vacsora mellé bizony jól esik egy pohár finom bor. Sárkány Péter nemzetközi borbíráló elmeséli, miről ismerjük meg a minőséget?

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

A Ha végre itt a nyár c. adás, az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.06.26>>>

•      •      •

Merítés – 2013.07.10 – A Cirkusz, és a diákmunka világáról

Az adásban a cirkusz, és a diákmunka világába kalauzoljuk el önöket.

A Fővárosi Nagycirkusz, az Eötvös Cirkusz, a Magyar Nemzeti Cirkusz, és a Horse Evolution Lovas Show összefogásában a hét végén, július 13.-án rendezik meg 4 helyszínen, a Cirkuszok Éjszakáját.

A 4 résztvevő cirkusz vezetőjével beszélgetünk a manézs világának szépségéről, és persze a kihívásokról is. Nem meglepő módon az anyagból az is kiderül, hogy cirkusz dinasztiák tagjai vállalják azt az egyáltalán nem egyszerű feladatot, ami egy ilyen intézmény vezetésével jár, különös tekintettel a magán cirkuszok helyzetére. Eötvös Lóránddal, Richter Józseffel, ifj. Richter Józseffel, és Richter Flóriánnal beszélgetünk.

 A cirkuszok főszereplői természetesen az artisták. Meghívást kaptunk a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola vizsgaelőadására. Szabó Tünde, és Perecsenyi Patrik végzős artisták avatják be a hallgatókat személyes terveikbe.

A Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola, és Szakiskola vezetője, Oláh Miklós igazgató úr mesél az artistaképzésről, a végzősök elhelyezkedési esélyeiről, és az artistaképzőbe való bekerülés, még nyitott lehetőségeiről.

Számos diák vállal munkát a nyári szünetben. Kücsön Gyulával, az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége elnökével, a diákmunka lehetőségeit, és bizonyos értelemben vett szükségszerűségét vitatjuk meg.

Szerkesztő műsorvezető: Csaba Beatrix

A Cirkusz, és a diákmunka világáról c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.07.10.>>>

•      •      •

Merítés2013.07.24. – Kihívások  

Jakupcsek Gabriella hosszú időt töltött a kereskedelmi televíziózásban. Néhány éve kicsit visszavonult, mert újra az anyaság töltötte ki a mindennapjait. Nemrégiben a közszolgálati televízió képernyőjén tűnt fel újra. Sokoldalú televíziós személyiség. Karakteres egyéniség, véleménye van, és azt televíziós munkája során is egyértelműen képviseli. Hiteles média szakember. Azon kevés női közszereplő közé tartozik, aki felmerte vállalni, hogy a hivatása mellett nem mond le a női lét egyik csodájáról, az anyaságról sem. Többszörös vállalás ez, hiszen 3 gyermek édesanyja. A vele készült interjúban ezekről a témákról beszélgetünk.

Romsics Balázzsal közel két esztendőt rádióztunk együtt. Balázs tavasszal költözött ki Angliába. A mostani beszélgetésben arról mesél, milyen kint az élet? Mit kell tudnia annak, aki más országban szeretne munkát vállalni?

Tóth Andrea angolt tanít Budapesten. Őt arról kérdeztem, hogyan lehet, miképpen érdemes felkészülni a nyelvtudás területén azoknak, akik külföldre készülnek?

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

A Kihívások c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.07.24>>>

•      •      •

Merités – 2013.08.07 – Egészségünk védelmében!

Immáron 3. alkalommal rendezte meg az Életmód napot, a MÚOSZ Életmód szakosztálya. Több, az életmóddal, és egészségmegőrzéssel kapcsolatos tájékoztatót hallhattak az összegyűlt újságírók. A helyszínen lévő szűrőkamion segítségével pedig, saját egészségükről kaphattak pontos képet. Az előadók között volt Dr. Pete Imre, az Országos Onkológiai Intézet osztályvezető főorvosa, aki a nőgyógyászati szűrővizsgálatok fontosságáról adott tájékoztatást. Ezután kerestem meg, hogy beszélgessünk a nőgyógyászati daganatos megbetegedésekről, a megelőzés lehetőségeiről. Arról, hogy vannak-e olyan nőgyógyászati daganatos betegségek, amik valamiképpen megelőzhetőek? Beszélgettünk a gyógykezelések fajtáiról, és arról is, mit érdemes egy anyának megtanítania, a serdülő lányának?

G. Németh György, a Benyovszky Orvosi Központ igazgatója is meghívott előadója volt az Életmód napnak. A magán-orvosi intézmény munkájáról, működési területeiről adott tájékoztatást. Beszélgetésünkben több témát is érintünk, hiszen az intézmény meglehetősen sok szakmai feladatot képes ellátni az egészségügy területén. Természetesen szó kerül arról is, hogy drága-e magán-orvosi ellátást igénybe venni?

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az Egészségünk védelmében c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.08.07.>>>

  •      •      •

Merítés2013.08.21.Kié a világ?

Mindössze eg nappal vagyunk túl az államalapítás ünnepén. Adásunk elején, a Szent István döntéseiről, uralkodásának ismert, és kevéssé közismert részleteiről készült beszélgetést hallják Szucsik Ágnessel, a Reggeli merítés című műsorunk: Egy kis történelem… rovatának szakértőjével.

Az elmúlt hónapokban több témával is foglalkoztunk a 2100 Konferencia kapcsán. A hallatlanul érdekes rendezvény bővelkedett érdekfeszítő témákban, és előadókban. A konferencia lényege az volt, miképpen alakulhat az emberiség sorsa a tudomány, valamint a gazdasági, és társadalmi folyamatok területén, az előttünk lévő 87 év során? Mi várható 2100-ra? Drábik János szenvedélyes előadói stílusa, és karakteres véleménye gyakorta vált ki különböző reakciókat az eltérő nézeteket képviselők között. A Konferencián elhangzott előadása után készítettem vele interjút mindarról, amik „összeesküvés elméletek” néven emlegetve, rendre feltűnnek különböző portálokon, egyéni beszélgetésekben, és a médiában. Hogy mi az igazság, annak a megítélése nem a mi feladatunk. Az azonban kétségtelen tény, hogy ha csak a fele igaz, akkor is van min elgondolkodni.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

A Kié a világ? c. adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.08.21>>>

•      •      •

Merítés 2013.09.04. „ Itt van az ősz, itt van újra…”

Tamási Júlia évek óta Angliában él, és tanul. A vele készült beszélgetésből a kinti iskolarendszert ismerjük meg. Romsics Balázs riportja.

Bácskai Júlia pszichológus 13 éve hozta létre a pszichoszínházat. Erről a különleges előadás-formáról beszélgetünk, és persze a színház kapcsán a pszichológus munkájának jelentőségéről is szót ejtünk.

Első alkalommal kerül megrendezésre az országúti kerékpár maraton Harkányban. A verseny érdekessége, hogy együtt indulhatnak profi kerékpárosok, és amatőr bringások. A verseny részleteiről beszélgetünk Németh Károllyal, a kerékpár maraton szakmai szervezőjével.

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.09.04>>>

•      •      •

Merítés  2013.09.18. – Legyőzni önmagunkat 

A szeptember 4.-i adásunkban meghívtuk a hallgatókat a Harkányi Szüreti Fesztivál keretében megrendezett I. Nemzetközi 12 órás kerékpármaratonra.    A rendezvényre stábunk is meghívást kapott. Az adás első részében a 12 órás, erőt próbáló versenyről készült összefoglalót hallják.

A reggeli rajtnál néhány indulót kérdeztünk meg a felkészülésről. A 12 órás versenyt Pálos István vezette le. Amint az utolsó kerékpáros is áthaladt a célvonalon, István végre kikapcsolhatta a mikrofonját, de még nem pihenhetett, mert akkor én kérdeztem őt az élményeiről.

A véletlen úgy hozta, hogy Tóth Évával a reggeli rajt előtti percekben beszélgettünk. Éva beváltotta saját kitűzött célját.

Az egyik legtöbb érdeklődőt vonzó látványosság egy gigantikus méretű bogrács volt. A 700 literes, több ember nagyságú gyönyörű alkalmatosságban, szabad tűzön egyszerre 1400 adag étel készült. A szakáccsal beszélgettem.

Az esti sajtótájékoztató után, Imri Sándor polgármester úrral, és a Harkányi Gyógyfürdő vezetőjével, Kesjár János vezérigazgató úrral beszélgettünk a tervekről.

A legutóbbi adásunkban már hallhattak egy riportot Romsics Balázstól, az Angliában elő magyar gyerekek iskolai tapasztalatairól. Most Szinnay Mercedesszel beszélget. Figyelmükbe ajánlom a beszélgetést, mert a gyermeki őszinteség olyan témát is érint, ami elgondolkodtató lehet bármely felnőtt számára.

Szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás, az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.09.18>>>

•      •      •

Merítés –  2013.10.02.Angyal a kertben… Az élet Borbás Marcsi módra 

Angyal. Kétségtelenül az. Nem csak a műsorának a címe árulkodik róla. Szerintem tényleg az. Emellett süt belőle egyfajta céltudatosság, ami nem engedi letérni a saját útjáról. Szakmai tudás, személyes tapasztalat, és egyfajta jó értelemben vett profizmus különös egyvelegét tudja. Az energia ami belőle árad, elvarázsolja az embert. A világról alkotott képe, és ahogy ezt képviseli, meggyőzővé teszi. A jókedve ragadós. Marcsi ismeri az élet apró örömeinek titkát. Egy beszélgetés, amit úgy vélem, érdemes meghallgatni.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás, az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.10.02>>>

•      •      •

Merítés – 2013.10.16. – „Színház az egész világ” – beszélgetés Vári Évával

Vári Éva 50 évvel ezelőtt lépett a Pécsi Nemzeti Színház színpadára. Elképesztően gazdag művészi pálya áll mögötte. Életútját számos elismerés, és díj szegélyezi. Jászai Mari díjas, Érdemes művész, Kiváló művész, Örökös tag a Halhatatlanok Társulatában. 2009-ben művészi teljesítménye elismeréseként Kossuth díjat kapott. Számára azonban a mai napig a közönség tapsa a legnagyobb elismerés. 30 éve játssza Edit Piaf szerepét. Színházról, művészetről, szerepekről beszélgetünk. Magáról, az életről egy művész szemével.

Szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi linkre kattintva meghallgatható.

2013.10.16>>>

A teljes beszélgetés az alábbi linkre kattintva hallgatható meg.

Színház az egész világ>>>

•      •      •

Merítés – 2013.10.30 –  A zene mestere Robert H. Coxon

Robert H. Coxon kanadai zeneszerzővel 2009.-ben ismerkedtem meg. Robert különleges ember. 3 éves kora óta zongorázik. Zenei alkotásai nem egyszerűen mesteriek. Legendák kelnek szárnyra csodálatos gyógyulásokról. Roberttel a zene hatásairól beszélgetünk. Mesél a kutatásokról, amelyeket évek óta a világ számos pontján végeznek, a szerzeményei segítségével. És természetesen hallunk tőle néhány beszámolót érdekes, időnként csoda számba menő esetekről is. A beszélgetést Verasztó Annamária tolmácsolja a hallgatóknak. Szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.10.30>>>

•      •      •

Merítés2013.11.13. – Sikerek a határokon innen, és túl

Ilosvay Egyed Katalinnal, az Új Dél Wales-i Magyar Szövetség elnök asszonyával, ez év júniusában már beszélgettünk, a Sydneyben megrendezésre került VII. Identitás Konferencia kapcsán.

Ezúttal személyesen, itt Budapesten találkoztunk. Katalin részt vett a Magyar Diaszpóra Tanács ülésén. A tanácskozás után beszélgettünk a legfontosabb kérdésekről. Miképpen tudják a világban szétszóródott magyarok megőrizni az identitásukat, ápolni a hagyományaikat, és tovább adni mindezt az értéket az utódok számára?

És egy látszólag teljesen más téma.

Tonk Emil neve Magyarországon összefűződött a siker, és az eredményesség fogalmával. A neves üzletember eredményeit mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2011-ben beválasztották a világ 20 legjobb, és legsikeresebb előadója közé. Ez az elismerés azért is kiemelkedő, mert Tonk Emil pillanatnyilag egész Kelet-Európában az egyetlen olyan személy, aki megkapta ezt a kitüntető címet. Az interjú során sok szempontból közelítjük meg a siker fogalmát, és az eléréséhez elvezető út lehetőségeit.

A riport vágatlan verzióját is meghallgathatják a honlapon!

Szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.11.13.>>>

  •      •      •

Merítés – 2013.11.27 –  Lélek a médiában

December 1.-én, vasárnap XVII. alkalommal kerül megrendezésre a Természetgyógyász Magazin Ezoterikus Karácsonyi Fesztiválja. Adásunk első részében Pulinyi Tamással, a fesztivál egyik főszervezőjével beszélgetünk az ez évi programkínálatról. Emellett megszólal a fesztivál egyik előadója, R. Kárpáti Péter színművész is, aki arra vállalkozott, hogy egy rendkívül érdekes dokumentum-film sorozatot forgat a halálközeli élményekről.

Idén december 10.-én ünnepli 3. születésnapját a Lélek TV. Ebből az alkalomból vendégünk Lendvai Ferenc a Lélek TV vezetője, akivel arról beszélgetünk, milyen hiánypótló szerepet kíván betölteni ez az internetes sajtóorgánum, a médiaszolgáltatók palettáján.

Dr. Csiszár Róbert fogszakorvossal egy sokak által ismert témáról beszélgetünk. Miért érdemes kicseréltetni az amalgám töméseket? Az amalgámban található higany, okozhat-e higanymérgezést? Ha igen, az hogyan hat a szervezetre, és milyen tünetek esetén érdemes higanymérgezésre gyanakodni? A doktor úrral készített, más témát is felölelő teljes beszélgetést, honlapunkon meghallgathatják.

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható:

2013.11.27>>>

Szíves figyelmükbe ajánljuk dr.Csiszár Róberttel a fogászati, és szájüregi betegségek témakörében készült televíziós adást.  A megtekintéshez – KLIKK IDE!

•      •      •

Merítés 2013.12.11. – Ünnepre készülve 

Közelednek az ünnepek. Ilyenkor mindenki már az ünnepi bevásárlásra készülődik. De érdemes tudni, hogy jó, ha nem csupán a pénztárca határozza meg, mi kerül az asztalra.

A tudatosan átgondolt, megtervezett menü lehetőséget kínál arra is, hogy elsősorban magyar termékeket vásároljunk.

dr. Kardeván Endre  élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár, nemrégiben a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Székházában tartott találkozón tájékoztatta a sajtó munkatársait a magyar termékek hazai, és külföldi megítéléséről, az elért sikerekről. Erről a témáról beszélgetünk az adás első részében.

És még mindig az ünnepre készülve.

Ki hinné, hogy Bényi Ildikó már 20 éve sikeres bemondója a közszolgálati televíziónak? Ildikót a nézők elsősorban az Önök Kérték című műsorból ismerhetik. A beszélgetés során nem csupán szakmai kérdésekről kérdeztem a gyönyörű műsorvezetőt. Szó lesz a család fontosságáról, és természetesen arról is, hogy mivel készül a karácsonyi ünnepekre?

 

szerkesztő-műsorvezető: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.12.11>>>

•      •      •

Merítés –  2013.12.25.  – Karácsony ünnep 

Ebben a műsorban két vendégünk van.  Mindketten szereplői voltak a Természetgyógyász Magazin Karácsonyi Fesztiváljának, amelyről december elején mi is beszámoltunk Önöknek. Az adás első felében Müller Péterrel beszélgetünk legújabb könyve kapcsán, amelyet olyan gyorsan elkapkodtak az olvasók, hogy már a második kiadás is elfogyott. Péterrel a férfi, és a nő egyféleképpen megszabott életéről, és talán sorskérdésekről is beszélgetünk.

A műsor második részében egy sokak által ismert fiatalember következik. Kevesen tudják róla, hogy ő is író. Immáron 6 könyve került kiadásra. Azonban az emberek nem erről az oldaláról ismerik elsősorban. Ő a humorával derít mosolyra. Bagi Ivánnal tőle talán szokatlan módon, nagyon komolyan beszélgetünk. Szerettem volna bemutatni a fiatal művészembert. Azt, aki a pódiumon kevésbé látszik, amikor karakterek sora mögé bújik, hogy szórakoztassa, derűre hangolja a nézőket. Szó lesz a könyveiről, a terveiről, az értékrendjéről, és természetesen a karácsonyról is.

Az adás szerkesztő műsorvezetője: Csaba Beatrix

Az adás az alábbi ikonra kattintva meghallgatható.

2013.12.25>>>

•      •      •