«

»

okt 28

Bejegyzés nyomtatása

Reggeli merítés 2012.10.29.-én, hétfőn reggel 6:00-8:00-ig a Civil Rádióban (FM98)

Több hónapos szünet után befejeződött a TIT Kossuth Klub felújítása. Stábunk ott volt a pénteki megnyitón. Gyenes Ádám igazgatót kérdeztük a megújulás utáni változásokról.

A mértékletesség gyönyörködtet. A magyar turizmus egyik népszerű fajtája a borturizmus. A borkóstolással bizonyára nagyon sokan találkoztak már. De tudták, hogy vannak sörkóstoló estek is? És voltak már olyan sörkóstolón, ahol egy prominens történész mondja el a sör történetét? Martin Imre vendéglős, és Katona Csaba történész erre szövetkezett egymással.

 

Az Egy kis történelem… rovatban Szucsik Ágnes Gárdonyi Géza életébe avat be bennünket.

Szombaton rendezték meg a Világváltás – a Közösség Teremtő Ereje című, egész napos konferenciát, melynek fővédnöke professzor dr. Bagdy Emőke, és professzor László Ervin is a résztvevőket megérintő előadásokban fejtették ki a témával kapcsolatos gondolataikat. Az adásban mindkettőjükkel hallanak beszélgetést. Megszólal még a programsorozat főszervezője Reök Miklós, és hallani fogják Kozma Zsoltot, aki a konferencia helyszínéről indult el Dévára, Böjte Csaba gyermekotthonába gyalog. Zsolt a megtett kilométerekkel jelentős adományt gyűjt össze a gyermekotthon számára. Közvetlenül az indulás előtti percekben beszélgettünk vele a 13 napig tartó sétáról.

Nem marad ki a receptajánló sem, és persze  friss híreket, és remek zenéket is hallanak akik velünk tartanak.

 Szerkesztő-műsorvezető:Csaba Beatrix  Műsorvezető-gyártásvezető:Romsics Balázs